Yoga lessen

BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".

om namah shivaya

KLASSIEKE YOGA         


Klassieke Yoga 

We beoefenen  de  Yoga door het 8 voudige pad van Patanjali te verkennen. Geformuleerd in de Yoga Sutras. Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Mantra/ bhajans  zingen of luisteren/ klanken, Yoga Nidra en aspecten uit de Ayurveda zijn tevens belangrijke aandachtspunten in de lessen.

De lessen zijn opbouwend, inprincipe staat iedere les op zichzelf. De oefeningen worden aangeboden stap voor stap. Zodat je voor jezelf kunt beslissen of je nog een stapje verder wilt en kunt gaan in de asana of juist op dat moment niet. Yoga is niet prestatie gericht, niet naar een ander en inprincipe ook niet naar jezelf.

Yoga betekent Bewustzijn. (yoga) legt zich toe op het activeren en uitdrukken van Bewustzijn. Tijdens de lessen worden de verschillende ingangen van Yoga beoefend. Niet alleen het fysieke en mentale lichaam, maar zeker ook het adem lichaam en het spirituele lichaam wordt aangesproken.

Je wordt je bewust van je bewust zijn, stap voor stap en tegelijkertijd gaat het bewustzijn stromen. Deze energie wordt ook wel Kundalini genoemd.

Het heeft een sterk reinigende uitwerking op lichaam en geest en maakt de weg vrij voor voluit leven.

  


Yoga asana’s worden aangehouden, waarin je door middel van aandacht en de beheersing en beweging van je adem, kunt waarnemen en onderzoeken, wat er op dat moment  in je “IS” en je daarin je rust kunt vinden.

 

 

De wervelingen van het denken worden stilgelegd…

 

 

Het is je eigen ontdekkingstocht ....

 

 

 

Namasté

I honor the place in you

in which the entire universe dwells

I honor the place in you

which is of love, of truth, of light and of peace

When you are in that place in you

and I am in that place in me,

We are one