Ayurvedische massage

BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".

om namah shivaya

Abhyanga Massage


De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

www.mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl

De massage:

•Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
•bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
•draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
•helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.
•De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een behandel programma of als voorbereiding op de pancha karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.

Een ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een medicinale werking.
De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden.

De (nadi´ )energiebanen en de (marma´s ) vitale energie punten worden ook meegenomen in de massage. De massage wordt aangepast aan jouw persoonlijke constitutie (dosha/prakruti) en uw specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn.

De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten als reuma (ama vata) en hoofdpijn werden al beschreven in de klassieke ayurvedische literatuur. De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen. Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn. In sommige gevallen (kapha type klachten of personen) kan met droge kruiden of garshan / zijden handschoen gemasseerd worden.
 

Voor meer Ayurvedische massagebehandelingen:https://www.mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl


Indien u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft, kunnen de behandelingen geheel of gedeeltelijk worden vergoed.  Aangesoten bij beroepsvereniging CAT vergoedbaar.

  

 

 

Namasté

I honor the place in you

in which the entire universe dwells

I honor the place in you

which is of love, of truth, of light and of peace

When you are in that place in you

and I am in that place in me,

We are one