Docente

BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".

om namah shivaya

Vedische KLASSIEKE YOGA

 

Mijn naam is Miranda van Zanten en tel 48 jaar in dit leven. Moeder van 3 kinderen. Mijn passie voor Yoga en hoe Yoga te beleven in het dagelijkse leven is 22 jaar geleden ontstaan. Ik ben opgeleid door mijn toenmalige Yoga docente, Flim van Schelt. Toen Flim “Flims Yoga Studio” opende in Alphen aan den Rijn, kreeg ik de gelegenheid twee yogalessen per week te geven. Van 2002 t/m 2009 heb ik dat met veel plezier gedaan. Ook gaven we samen les in Ayurvedische massage training. Na een niet al te lange tijd erna ben ik mijn Yoga lessen uit gaan breiden in een spiritueel centrum in Langeraar (ZH) van 2006 t/m 2010. In 2009 ben ik verhuisd van het westen van het land naar Gelderland. De yogalessen heb ik vanaf 2010 tot maart 2016 voortgezet in een mooie yoga ruimte in Alphen aan de Rijn. Ook zijn er vanaf 2010 twee yogagroepen gestart in Wijchen en Nijmegen. Vanaf februari 2019 zijn de wekelijkse yogalessen op de dinsdag bij Sarvata in Nijmegen verplaatst naar de maandag  bij  Hypericon in Nijmegen. Bij mooi weer in de zomer zullen we zeker gebruik maken van de mooie tuin en daar onze yoga beoefenen.

Bewust leven, bewust voelen en bewust zien. Iedere dag, ieder moment opnieuw en daar naar handelen. Lichaam, geest en ziel op elkaar afstemmen. Maak het leven overzienbaar, eerlijk, ruim, plezierig en vol (universele)liefde. En vanuit dit in “waarheid” leven wist ook ik dat ik na vele jaren de yogalessen in het westen moest opgeven, dus ook de jarenlange trouwe cursisten. Met veel plezier en aandacht zet ik mijn kennis in de Yogalessen voort in Nijmegen en Wijchen.

In de Yoga lessen zijn we bezig met het lichaam sterker, ruimer en leniger te maken. Voor mij een ingang om in de lessen tot een dieper en breder bewustzijn te komen en dit mee te nemen in het dagelijks leven. Ook tijdens de individuele consulten en massagecursussen of workshops die ik mag geven, wil ik dit stukje meer meegeven.

Naast het geven van Yoga lessen werk ik  zelfstandig als Natuurgeneeskundig therapeut (vanaf 2005) in huisartenpraktijk Hypericon in Nijmegen. Tevens centrum integratieve geneeskunde. Ik geef onder andere therapie vanuit de Ayurveda levens/ geneeskunst, Dorn wervelcorrectie en Shamballa healing.

Mijn opleiding voor de Hatha Yoga ligt o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte en mijn ervaringen in mijn dagelijks leven. De beginselen van de Ayurvedische massage eveneens bij de Saswitha Stichting en de verdiepingsopleiding heb ik genoten bij Drs Alaknanda Roa. Adem, Meditatie en Healing bij Hen Straver. Dorn Therapie bij het Dorn Instituut te Ommen. Yoga en Ayurveda Health opleiding  in Belgie. Maar mijn meeste ervaring heb ik gekregen uit de Babaji Ashram in Loenen, waar de verruimende, liefdevolle lessen zijn ontvangen.
Per april 2019 ben ik geregistreerd en gecertificeerd VLOW® Borstweefselbehandelaar. Indien gewenst kunt u voor advies over borstgezondheid en VLOW® borstweefselbehandelingen bij mij terecht.

Training in Ayurvedische massage. Deze training in de Ayurvedische massage van Harish Johari geef ik al ruim tien jaar. Samen met Flim van Schelt begonnen. Deze training ben ik (succesvol) alleen voort gaan zetten in cursus centrum Umai in Alphen aan de Rijn en van 2007-2013 als docente bij Massage In Beweging in Alphen aan de Rijn. Daar begeleide ik zowel de algehele massage als de hoofdmassage. Momenteel worden de trainingen voortgezet in Nijmegen.

Als mij gevraagd word wat spiritualiteit voor mij betekent: spiritualiteit is voor mij Aarden, vanuit deze geaardheid je oprichten naar boven (universum) om zo de juiste kennis en wijsheid te mogen ontvangen. En vanuit deze twee uitersten aarden en oprichten zal ons hart worden geopend. Hoe dieper de geaardheid, hoe subtieler de verbinding met de kosmos en wees in Liefde vanuit het Hart. De sleutelwoorden die mij elke dag bijblijven als woorden van mijn Leermeester (Avatar Babaji  Haidakhan): Waarheid, Eenvoud en Liefde. 

Jai Maha Maya Ki Jai  
Om Namah Shivaya

 

 

 

                                                                                                         Namasté

I honor the place in you

in which the entire universe dwells

I honor the place in you

which is of love, of truth, of light and of peace

When you are in that place in you

and I am in that place in me,

We are one