BEWUST ZIEN... BEWUST VOELEN... BEWUST ERVAREN... BEWUST "ZIJN" ...
LEVEN ... VANUIT HET HART, IN HET "HIER EN NU".

om namah shivaya

  KLASSIEKE YOGA

 

Babaji Ashram in Loenen (Gld)
 Een ashram is een spirituele ontmoetingsplek waar je over jezelf leert in het samenzijn met God. Het is ook een plek weg van de dagelijkse wereldse beslommeringen en afleidingen en geeft de mogelijkheid om je te focussen op jezelf en je leven.

Er zullen ceremonies en rituelen zijn waar je misschien niet bekend mee bent. Maak je geen zorgen over ‘het goed of niet goed’ doen, voel je niet verplicht om gedrag te kopiëren, dit staat het openstaan voor het persoonlijk ervaren in de weg.

Je zult veel mensen om je heen met stippen op hun voorhoofd zien lopen. De stip ‘bindi’ symboliseert het spirituele derde oog, ook wel voorhoofdschakra of Ajna chakra genoemd. Het toepassen van Tilak / kumkum op het voorhoofd. Kumkum/Tilak word op het voorhoofd tussen de twee wenkbrauwen geplaatst/ deze plek wordt sinds de oudheid beschouwd als een belangrijk zenuwpunt in het menselijk lichaam sinds. De tilak zal het afnemen van “energie” moeten voorkomen . De rode kumkum zorgt ervoor dat energie word opgeladen in het menselijk lichaam en verschillende levels van concentratie worden gebalanceerd. Tijdens het aanbrengen van de kumkum tussen de ogen/wenkbrauwen, word de Ajna –chakra automatisch ingedrukt. Deze handeling zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de gezicht spieren word gestimuleerd en vergemakkelijkt .

Ook zijn velen gekleed in traditionele Indiase kleding; vrouwen dragen bijv. een punjabi, een jurk met een broek daaronder of ze dragen een  Sari; een 6mrt lange lap stof zij om het lichaam gedrapeerd hebben, terwijl mannen een lap stof, de zogenaamde lungi om hun middel gebonden hebben. Er zijn veel betekenissen omtrent een lungi te vinden op internet, een daarvan is dat door het dragen van de lungi de man de nadruk legt op zijn spiritualiteit in plaats van op zijn mannelijkheid.

Bhakti yoga – het pad van liefde en devotie.   

Bhakti kom je bijv. tegen in een krachtige liefdesrelatie, als je meer om de ander dan om jezelf geeft. Het is wat je ervaart als ouder: je doet alles voor je kind en iemand zegt tegen je dat je jezelf totaal opoffert, maar jij ervaart helemaal niet dat je je opoffert, jij voelt het als geven van liefde en vreugde.

Kirtan of Bhajans wordt ook wel chanting genoemd

Het kirtan of bhajan zingen is een eenvoudige manier van zingen die ons helpt om voorbij het denken te komen en brengt ons direct in contact met ons hart. Daarbij is het van ondergeschikt belang dat je goed kunt zingen.

www.babaji.nl